Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 Sfaturi despre cum sa scrii titluri de articole atractive - Talkabout

Titlul articolului este una dintre cele mai importante componente ale unui articol. Acesta pe cont propriu poate decide daca articolul va fi accesat si citit de catre oameni.
Este dificil pentru a creea un titlu pentru un articol deoarece acesta trebuie sa fie optimizat din punct de vedere SEO sa se foloseasca cuvinte cheie, sa fie un titlu unic si creativ pentru a atrage atentia.

In continuare vom discuta despre diferite abordari pentru crearea de titluri atractive.

1. Foloseste numere, cifre si liste
Titlurile care incep cu numerele cu numere sau cifre ajuta ca acesta sa fie mai prezentabil cititorilor.  Pentru lizibilitate este indicat sa se foloseasca liste, acestea asigura ca cititori au o idee clara despre ce este prezentat in articol.

2. Defineste inca de la inceput despre ce este articolul
Trebuie inca de la inceput sa articulezi despre ce este vorba in articolul pentru ca nimeni nu va da click pe un articol cu un titlu vag.
In continuare avem niste exemple:
Exemplu rau : Strategii de marketing
Exemplu bun: Strategii de marketing – Modalitati de atragere, pastrare si fidelizare a clientilor

3. Aprinde dispute
Oameni sunt foarte cinici si de multe ori vor dori sa citeasca despre modul in care suntem manipulati, inselati de catre diferiti factori.
Exemplu de titlu: 6 Minciuni despre mancare spuse de mass media

4. Articole educationale
De cele mai multe ori oameni cauta pe internet articole care ii pot ajuta sa se educe in diferite domenii. Pentru astfel de articole cele mai bune titluri contin cuvantul cheie “cum” dar pot avea si cuvinte precum “ghid pentru incepatori”

5. Cititori trebuie sa fie entuziasmati cand citesc articolele
Este datoria autorului sa ii starneasca entuziasmul cititorului, acestia trebuie sa se simta ca la intrarea intr-un parc de distractie atunci cand intra pe un articol si incep sa citeasca. Astfel subiectele abordate trebuiesc sa fie interesante si distractive, nimeni nu va citi un articol despre greble.

6. Audienta si targetul tau
Trebuie sa iti cunosti audienta si sa oferi articole care starneste interes. Cunoasterea audientei este foarte importanta deoarece te poti adresa direct si sa concepi in mod destept si strategic titluluri unice
Exemplu: 5 beneficii ale Guest Posting-ului

7. Adreseaza-te la persoana a 2
Poate ca scrierea unui articol la persoana a 2 este ciudata, cand vine vorba despre titlul este foarte bine sa se adresezi la persoana a 2 cititorului. Acest lucru captiveaza atentia acestora.
Exemplu: 3 retete de sarmale care te vor face sa salivezi

8. Foloseste adjective si verbe puternice
Folosirea a adjectivelor si verbelor puternice precum: Frica, Omor, Razboi, Sangerare intriga multi dintre cititori.

9. Pune intrebari
Daca pui intrebari intrigi cititorul sa afle raspunsul, semnele de punctuatie in tiluri este esential pentru scrierea unui  titlu bun pentru articol.

10. Foloseste cuvinte cheie
Foloseste cuvinte cheie in titlul articolului pentru a mari sansele ca acesta sa fie gasit prin motoarele de cautare Google, Bing, Yahoo.

Concluzia este ca trebuie sa iti aloci destul timp sa compui un titlu bun. Nu grabi procesul pentru a avea rezultatele dorite. Titlul este esential oricarui articol, acesta poate fi factorul decisiv dintre un articol citit si un articol uitat.

Leave a Reply