Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 Idei de business ideale pentru un startup - Talkabout

Daca doresti sa iti deschizi un business nou si esti in pana de idei, aici poti gasi 10 idei ideale pentru urmatorul tau startup. Trebuie doar sa gasesti ceea ce te pasioneaza si intereseaza pentru a avea succes.

Oricine poate avea o slujba bine platita dar trebuie sa te gandesti daca aceasta slujba te face fericit si daca ai vrea sau ai putea sa risti confortul unei slujbe in schimbul inceperi unei afaceri. Cateodata nu este vorba despre cat de multi bani faci ci despre libertatea care ti-o ofera un business. Daca esti nefericit cu locul de munca sau nefericit lucrand pentru cineva treuie sa faci o schimbare.

Acestea fiind spuse va voi prezenta 7 idei de business ideale pentru urmatorul tau startup.  

1. Reparatia echipamentelor inteligente

Echipamente precum telefoanele inteligente si tabletele sunt foarte comune in era tehnologica in care traim. Indiferent de unde te afli toata lumea le foloseste. Acestea sunt folosite zilnic pentru a comunica, cauta informatii sau chiar pentru cumparaturi. Cand un astfel de echipament se strica, posesorii vor face tot posibilul sa remedieze problema cat mai rapid.

Poti comanda piese de schimb si unelte de reparatii de pe site-uri de specialitate iar training-ul il poti face urmarind video-uri de specialitate pe youtube.

Un astfel de business de success este CH-IOS din Targu Mures, care in primul an de functionare a si castigat locul 1 la cea mai buna afacere din domeniul ei.

2. Management de proprietati imobiliare

Proprietatile destinate inchirieri turistilor este cel mai nou segment al industriei imobiliare. Daca locuiesti intr-o zona turistica sansele unui astfel de business cresc exponential. In aceste zone poti cu usurinta sa gasesti proprietati pe care sa le manageriezi deoarece multi dintre proprietari nu doresc sa se complice cu listarea, stocarea, curatarea sau primirea oaspetilor. Luand in considerare posibilitatea usoara de a promova o proprietate de acest tip pe Airbnb sau alte website-uri cu listari de proprietati pentru turisti, jumatate din treaba de mangement este facuta.

3. Website flipping

Cumapararea si vinderea de domenii online este un business pentru multi. Cu putina cercetare si cu niste bani poti incepe o astfel de afacere unde doar vinzi si cumperi domeni online. Aceasta poate fi o sursa rapida de a face bani. Pentru a face procesul cat mai usor exista platforme dedicate care se ocupa cu licitatii de domeni, exemplu Flippa.com sau Freemarket.com unde uteti cumpara si vinde domeni precum si website-uri.

4. Crearea si comercializarea de materiale educative online

Daca excelezi intr-un domeniu si doresti sa faci un bussness din asta, poti incerca crearea si comercializarea de cursuri online. Toti cautam zilnic cum sa ne perfectionam in diferite discipline astfel daca poti oferi informatii si este un instructor bun poti castiga o suma considerabila de bani.

Pentru a facilita un astfel de business exista diferite platforme pe care poti comercializa cursurile precum Udemy, Lynda, Teachable si multe altele. 

5. Management de conturi social media

Mediul social media este extrem de vast iar firmele nu au timp, resurse sau cunostinte despre managementul profilului. Activitatea in mediul social media poate avea un impact puternic pentru orice companie astfel trebuie tratat cu seriozitate. In ziua de astazi multe companii externalizeaza acest serviciu si platesc sume mari de bani pentru promovarea acestora in campanii in mediul social media.

6. Agentie care se ocupa cu social media ad management

In ziua de astazi campaniile de promovare in mediul social media sunt vitale, indiferent ca este vorba despre Google, Facebook, Instagram sau Youtube. Campaniile de promovare deseori esueaza sau nu dau randamentul dorit, astfel este mai bine ca firmele sa apeleze la profesionisti in domeniu. Un profesionist poate sa dubleze valoarea fiecarui lei.

Pentru a te apuca de un astfel de business trebuie doar sa inveti cum functioneaza platformele de reclame Facebook, Google, etc. si sa incerci cateva campanii aplicand strategii invatate din materiale de pe internet.

 7. Optimizare SEO si web developement

In Romania multe dintre companii nu au incercat sa isi optimizeze website-urile din punct de vedere SEO, asfel au de pierdut o intreaga audienta care cauta in motoarele de cautare Google, Bing , Yahoo etc. Pentru a deveni un expert in domeniul optimizarilor SEO ai nevoie de cunostinte de baza in web developement si de cunoasterea trendurilor si algoritmilor care is folositi de motoarele de cautare.

Partea buna a unei astfel de afaceri este faptul ca poti lucra de oriunde pentru oricine deoarece totul se intampla in mediul online.

Leave a Reply