Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Achizitionarea anvelope auto corespunzatoare - Talkabout

Cand achizitionati anvelope trebuie sa luati in considerare datele tehnice din cartea tehnica si talonul masini. La cumparare trebuie sa verificati data fabricatiei pentru a nu cumpara modele de anvelope vechi la preturi de anvelope noi, in timp anvelopele isi pierd proprietatile. Recomandarile noastre sunt: alegerea anvelopelor trebuie facuta pe baza caracteristicilor tehnice din cartea tehnica, tipul de drum pe care vor fii folosite, anvelope cu indicii de incarcare si viteza corespunztori si anotimpul in care sunt utilizate.

Caracteristile tehnice din cartea tehnica a masinii

In cartea tehnica a masinii, de obicei, exista un anumit standard de dimensiune a anvelopei care trebuie achizitionata. Aceasta dimensiune trebuie respectata deoarece performntele motorului si ale transmisiei sunt etalonate pe bord si calculate in functie de acest standard. Exista limite de toleranta a  dimensiuni anvelopelor corespunzatoare, aceste tolerante sunt stabilite tot de fabricantii automobilului.

Tipul de drum pe care vor fi folosite

Exista trei optini autostrazi, drumuri judetene si off road. Pentru a avea performante de rulare trebuie luat In considerare si profilul benzii de rulare. Sunt anvelope special facute pentru drumuri uscate si pentru drumuri deseori acoperite cu apa, profilul de rulare este diferit, cele pentru drumuri deseori acoperite cu apa permit evacuare peliculei de apa astfel evitand acvaplanarea.

Indicii de incarcare si viteza

Trebuie aleasa o anvelopa cu indicii de incarcare si viteza impusi de producator altfel riscati ca anvelopa sa se deterioreze extrem de rapid si nu veti avea o securitate rutiera suficienta la viteze mari, in cazul in care acesti indici sunt mai mici iar daca indicii sunt mai mari veti plati mai multi bani si nu veti avea performante mai ridicate. Nu este recomandat sa utilizati anvelope care nu respecta indicii de viteza si sarcina sau care nu pot respecta presiunea optima.

Anotimpul de utilizare

Din punct de vedere legislativ dar si moral, anvelopele de vara nu trebuiesc folosite in sezonul rece, iar anvelopele de iarna nu se folosesc in sezonul cald.

Second hand

In cazul achizitionari anvelopelor second hand trebuie aflat istoricul acestora inainte de montare, de cele mai multe ori anvelopele auto second hand nu reprezinta solutia cea mai buna.

Recomandari

Noi recomandam in cazul inlocuiri a doar doua anvelope acestea sa fie de la acelasi producator si sa fie montate pe axul din spate a masini.

Daca dupa echilibrare simtiti mici vibratii in volan, atunci exista problema care trebuiesc rezolvate si va recomandam sa schimbati vulcanizarea la care s-a facut lucrarea.

Leave a Reply