Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Controverse privind durata de viata a bateriei telefonului - Talkabout

Un aspect controversat, inca de la aparitia primelor telefoane mobile, a reprezentat-o problema incarcarii bateriei acestora. Indiferent de tipul dispozitivelor, indicatiile privind aspectele tehnice s-au schimbat mult de-a lungul timpului.

Procedeul de incarcare corecta a bateriei telefonului, inca de la prima utilizare, reprezinta o problema cunoscuta si frecventa in randul utilizatorilor. Pentru ca dispozitivul sa obtina cele mai bune rezultate posibile, este necesar sa fie clarificate cat mai multe dintre notiunile tehnice existente.

Exista multe teorii privind intretinerea bateriilor si modul in care se poate prelungi durata de viata a acestora. Astfel, apar o serie de intrebari privind gradul de veridicitate al tuturor acestor concepte.

Evitarea expunerii la situatii extreme

Pentru a mentine un nivel maxim de performanta a acumulatorului telefonului, trebuie evitate situatiile extreme. Astfel, situatia descarcarilor complete, dar si a supraincarcarilor trebuie evitata, precum si  expunerea la temperaturi extreme.

Pentru a prelungi durata de viata a unui acumulator, trebuie evitata situatia incarcarii de la 0% la 100%. In acest sens, specialistii indica pastrarea unui nivel al bateriei intre 40% si 80%, lucru care asigura un stadiu optim, fara a-si pierde din proprietati.

Situatiile referitoare la supraincalzirea bateriei, se doresc a fi evitate, pe cat posibil. Astfel, se recomanda evitarea expunerii telefonului la soare puternic, la frig extrem, precum si utilizarea accesoriilor compatibile.

Importanta accesoriilor de calitate

Desi pare greu de crezut, lipsa accesoriilor originale sau cele de slaba calitate, poate cauza multe probleme legate de supraincalzirea acumulatorului. Companiile mai putin cunoscute pot sa nu tina cont de normele impuse de legislatia in vigoare, fara a fi testate sau certificate. Astfel, cand se achizitioneaza un acumulator, este important sa fie verificate specificatiile, mai ales amperajul, deoarece au existat cazuri in care acestea au luat foc sau au explodat.

Un alt tip de accesoriu, care poate cauza scurtarea duratei de viata a bateriei, se refera la o husa, carcasa sau bumper, lucru ce poate duce la oprirea transferului de caldura, oxidarea celulelor, respectiv reducerea capacitatii dispozitivului. De aceea, este indicat sa fie inlaturat orice accesoriu de protectie, in momentul in care aparatul este conectat la incarcator.

 

Specificatii generale cu privire la incarcarea bateriei

Majoritatea noilor dispozitive dispun de baterii de tipul Litiu-Ion, care pot reactiona rapid la orice are un efect de degradare a acestora. Un ciclu de incarcare complet a bateriei, este indicat sa se efectueze o data la 1-2 luni, apoi sa se realizeze o restartare, lucru care duce la un proces de pastrare a acesteia.

Modul de efectuare al incarcarii bateriei, pe perioade scurte si dese, reprezinta varianta optima de asigurare a unei durate de viata mai lungi. Durata medie de viata a unei baterii de telefon bine intretinut, este cuprins intre 3 si 5 ani, lucru care se transpune in aproximativ 1200-1500 cicluri de incarcare.

Incarcarea bateriei pe timpul noptii, nu este o operatiune recomandata datorita faptului ca, in prezent, telefonul este inteligent si stie sa opreasca curentul in momentul in care este complet incarcat. Cei care obisnuiesc sa lase dispozitivul la incarcat peste noapte, acest lucru se poate realiza atat timp cat incarcatorul este unul original sau de calitate, insa exista situatii in care se reduce durata de viata a bateriei.

Pentru a asigura o buna incarcare si pe timpul zilei, atunci cand nu se dispune de o sursa de tensiune pe un perete, este recomandata utilizarea unei baterii externe. De asemenea, este indicat evitarea folosirii telefonului in momentul in care se incarca, deoarece se poate supraincalzi, indiferent daca este conectat la priza sau la bateria externa.

Leave a Reply