Toate bateriile de telefon au o viata limitata, incarcand bateria telefonului peste noapte reduce viata bateriei tale considerabil. Cele mai multe companii care produc telefoane nu ii intereseaza prea tare despre obiceiurile clientilor, atunci cand vine vorba despre incarcarea bateriei, cele mai multe telefoane au sisteme de protectie a bateriei impotriva supraincarcarii. Ceea ce este sigur este ca bateriilor nu sunt cele mai eficiente cand sunt la 100% incarcate.

Supraincarcarea bateriei este un mit conform Google, dar majoritatea producatorilor de baterii spun ca acestea nu ar trebui sa stea la 100% pentru prea mult timp. Conform producatorilor de baterii, acestia spun ca bateriile imbatranesc cel mai incet atunci cand se afla intre 30-50% incarcate. Din pacate nu este realist sa iti pastrezi bateria intre 30-50% incarcata, dar ideea esteca bateria sa nu se pastreze incarcata la 100% pentru mult timp. Pentru a scapa de acest obicei, bateria ar trebui inarcata de dimineata sau pe parcusul zilei.

O alta problema care reduce durata de functionare a bateriilor este incarcarea lor doar dupa ce acestea nu mai au energie. Bateriile trebuiesc pastrate incarcate cu cel putin 20% pentru a le creste durata de viata.

Temperaturiile extreme au un impact negativ atunci cand vine vorba despre bateria telefonului tau, pe cat posibil sa evitati situatiile in care telefonul este lasat la soare pentru o lunga durata de timp sau la temperaturi scazute.

Concluzia este ca cel mai bine ar fi sa iti incarcarci bateria in timpul zilei si sa nu o lasi incarcata pentru prea mult timp si sa nu o incarci doar cand este goala. Daca respecti aceste doua reguli bateria te va tine destul de mult sa iti schimbi telefonu, in cazul in care deja bateria trebuie inlocuita poti apela la un service de telefoane.

Leave a Reply