Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cum sa iti protejezi casa inainte de a pleca in vacanta. - Talkabout

Vara e, dupa cum prea bine stim, sezonul vacantelor si al aventurilor in aer liber. Soarele puternic, cerul senin, caldura si atmosfera relaxata ne invita sa ne petrecem cat mai mult timp in aer liber. O vacanta reprezinta prilejul perfect pentru a petrece momente de neuitat alaturi de cei dragi si totodata pentru a ne relaxa si pentru a ne detasa macar pentru un scurt timp de rutina aglomerata de la locul de munca. Sezonul vacantelor reprezinta deasemenea ocazia perfecta pentru musafirii nedoriti sa patrunda in casele lasate nesupravegheate si sa sustraga bunurile de valoare. Infractorii sunt constienti de acest fapt si vor profita de un imobil neasigurat cu un sistem de securitate propice.

Pentru a va bucura pe deplin de vacanta e esential sa stiti ca imobilul si bunurile dumneavoastra sunt in siguranta pe perioada in care sunteti plecat. Puteti preveni orice eveniment neplacut urmand cateva sfaturi simple si eficiente care va vor mentine casa in siguranta. Grija pentru siguranta bunurilor dumneavoastra reprezinta o chestiune importanta iar pentru a avea parte de o vacanta linisitita e important ca imobilul dumneavoastra sa fie asigurat cu un sistem de securitate capabil sa descurajeze infractorii si sa previna in mod eficient orice eveniment neplacut.

Instalati un sistem de alarma.

In cazul in care imobilul dumneavoastra nu e deja asigurat cu un sistem de alarma, se recomanda instalarea unui astfel de sistem de securitate. Luati legatura cu o firma ce ofera acest tip de servicii, se va face o expertiza pentru a determina tipul de sistem de alarma potrivit pentru casa dumneavoastra iar instalarea acestuia va fi rapida si simpla. Un sistem de alarma se va dovedi folositor in tot timpul anului, nu doar pentru sezonul de vacante. Acesta va va proteja mereu casa iar siguranta imobilul dumneavoastra va fi o grija in minus.

Anuntati firma de securitate inainte de a pleca.

E important sa anuntati firma de securitate de plecarea dumneavoastra si de intervalul de timp in care veti lipsi. Aceasta va asigura functionarea optima a sistemului si va lua masurile necesare unei eventuale interventii pe perioada in care sunteti plecat. Acestia va vor anunta in cazul unei urgente deci veti fi la curent cu tot ce se intampla privind siguranta imobilului dumneavoastra. Nu ezitati deasemenea sa afisati un semn care arata faptul ca imobilul dumneavoastra este protejat cu un sistem de alarma. Acesta va descuraja infractorii.

Verificati atent casa inainte de plecare.

Verificati intrarile, geamurile, garajul daca este cazul, sistemul de aerisire sau orice eventual punct care poate permite musafirilor nedoriti sa patrunda in imobilul dumneavoastra. Nu uitati totodata sa verificati apa si sursele de curent pentru a evita neplaceri la intoarcere. In cazul in care doriti sa opriti curentul in casa, asigurati-va ca sistemul de alarma e conectat la o sursa functionala si va reactiona in conditii optime.

Optati pentru un sistem de automatizare.

Se poate opta pentru un sistem de automatizare al luminilor pentru a da senzatia ca imobilul este locuit. Instalarea unui astfel de sistem va descuraja infractorii si va garanta un plus de siguranta. Se seteaza un anumit interval si ciclu de functionare iar impresia va fi aceea a unei case locuite. Puteti opta deasemenea si pentru alte automatizari insa cea a luminii e de cele mai multe ori cea mai la indemana.

Anuntati-va vecinii.

Cu totii avem acei vecini cu care suntem in relatii bune si care nu vor ezita sa va sara in ajutor cand este nevoie, pentru ca desigur si dumneavoastra ati face acelasi lucru pentru ei. Nu ezitati sa va anuntati vecinii de plecarea dumneavoastra si rugati-i sa arunce o privire din cand in cand pentru a se asigura ca totul este in regula. Pentru un plus de siguranta, ii puteti ruga sa verifice posta si sa pastreze eventualele scrisori sau facturi pentru cand va intoarceti. Deseori infractorii verifica daca cutia postala este neatinsa de o vreme pentru a-si face o idee despre eventualele tinte.

Fiti discret privind plecarea in vacanta.

Nu raspanditi prea mult vestea plecarii, nu se stie niciodata cand aceasta poate ajunge la urechiile gresite. Incercati sa pastrati intr-un cerc cat mai inchis planificarea vacantei si mai ales intervalul de timp in care veti fi plecat. Acest sfat e valabil si pentru utilizarea retelelor de socializare. Infractorii moderni si-au innoit metodele si de multe ori acestia se folosesc de internet pentru a-si repera tintele.

Siguranta dumneavoastra si a bunurilor dumneavoastra trebuie sa reprezinte o prioritate si de aceea e important sa acordati atentie masurilor de securitate necesare pentru asigurarea acesteia. Nu ezitati sa apelati la o firma de specialitate pentru si mai multe sfaturi si solutii privind acest aspect. Meritati sa va bucurati din plin de siguranta si de o vacanta lipisita de griji iar punerea in practica a catorva masuri de securitate se vor dovedi de folos si va vor lua toate grijile de pe umeri.

Leave a Reply