Toamna se apropie cu pasi repezi iar in curand vom inlocui aerul conditionat cu sistemul de incalzire si tricourile cu gecile de ploaie. Stiu, nu suna intocmai placut insa nu e niciodata prea devreme pentru a ne pregati de sosirea sezonului rece. Modul in care ar trebui intretinut un spatiu de birouri e putin diferit pe durata toamnei si a iernii, iar acest fapt se datoreaza in principal schimbarilor de mediu.

E esential sa stiti ce presupun si ce aduc cu sine aceste schimbari climatice pentru a putea gestiona corespunzator starea de curatenie a sediului firmei sau a spatiului dumneavoastra de birouri. Mentinerea unui ambient armonios si curat ar trebui sa reprezinte o prioritate si din fericire nu necesita foarte mult efort si timp. Se cunoaste faptul ca, curatenia intr-un sediu de firma e extrem de importanta iar aceasta poate face diferenta dintre o afacere prospera si una modesta. Bineinteles, se recomanda sa apelati la servicii profesioniste de curatenie pentru o gestiune propice insa urmand cateva sfaturi folositoare, veti putea mentine spatiul dumneavoastra in conditii bune de curatenie, pe timp de toamna si iarna.

Asigurati-va ca aveti parte cat mai multa lumina solara.

Odata cu scurtarea zilei intervin si probleme legate de lipsa luminii solare. Expunerea la razele solare macar pentru un interval scurt de timp e importanta pentru organism si este binecunoscut faptul ca, soarele reprezinta o sursa importanta de vitamina d si are o multitudine de alte proprietati benefice. Programul obisnuit de lucru presupune sosirea la locul de munca pe intuneric si parasirea acestuia tot pe intuneric. O rutina de acest fel poate afecta starea de spirit si de sanatate a angajatiilor si de aceea e important sa ne asiguram ca spatiul respectiv nu e lipsit de lumina solara. Nu uitati sa acordati o atentie deosebita curatarii geamurilor si sa va asigurati ca personalul se bucura de un ambient placut si luminos.

Protejati si curatati podeaua.

Noroiul, nisipul antiderapant si alte reziduri ce se pot lipi de talpa bocancilor vor pune in pericol curatenia podelelor si vor lasa urme serioase care pot deteriora carpetele sau pardoseala. Totodata, acestea vor crea suprafete alunecoase care pot pune in pericol personalul, crescand riscul accidentelor de munca. E important sa acordati atentie acestui detaliu si sa reduceti pe cat posibil patrunderea acestor reziduri in interiorul spatiului de lucru. Se recomanda instalarea unor presuri speciale la intrarea in cladire. Acestea nu vor incomoda in nici un fel personalul sau persoanele ce calca pragul firmei si vor capta in mod eficient noroiul si alte impuritati aflate pe talpa bocancilor. Deasemenea, e important sa curatati frecvent podelele in aceasta perioada pentru a putea mentine o curatenie propice si un mediu sanatos.

Acordati si mai multa atentie igienei.

Precum stim cu toti, sezonul rece aduce cu sine raceli, epidemii de gripa, viroze si alte boli sezoniere de care cu siguranta veti doriti sa va feriti. O epidemie de gripa in interiorul firmei poate reprezenta un dezastru. Va insemna randament scazut, lipsa de personal si multe alte impedimente. Pastrand o curatenie adecvata a mediului de lucru, veti putea tine sub control sau chiar evita raspandirea acestor viroze. E important sa curatati in mod corespunzator suprafetele si obiectele des folosite si sa pastrati un grad ridicat de curatenie in interiorul firmei.

Asigurati un flux de aer proaspat si temparatura potrvita.

Nu ezitati sa aerisiti spatiul din cand in cand si sa va asigurati ca sistemele de incalzire si ventialtie sunt curate si functioneaza corect. Fluxul de aer proaspat e important atat pentru bunastarea perosonalului cat si din motive de sanatate si igiena. Un aer inchis si incarcat va genera o atmosfera neplacuta si va pune in pericol sanatatea angajatiilor, mai ales in sezonul rece, timp in care virozele si racelile sunt foarte raspandite. Asigurati-va deasemenea ca temparatura din interiorul sediului e una potrivita. De regula, temperatura standard pentru astfel de spatii e cea de 22 de grade celsius insa studii recente arata ca, optand pentru o temperatura de 19-20 grade iarna si 25 de grade vara se pot face economii semnificative fara a pune in pericol confortul celor aflati in spatiile respective. E important sa luati in calcul aceste aspecte pentru a putea mentine o buna stare de igiena, curatenie si confort a locului.

Dotati-va cu un minim de produse de curatat.

Nu e necesar sa detineti produse si aparate profesionale de curatat insa un minim de accesorii de acest fel este binevenit si va va ajuta sa mentineti o stare adecvata de curatenie. Pe langa clasicele lavete, manusi, maturi, saci de gunoi si solutii de curatat e bine sa aveti la indemana un mop si un aspirator pentru a putea gestiona starea de curatenie a podelelor, care va fi pusa intens la incercare pe timp de toamna si iarna. Desigur, se recomanda sa apelati la servicii profesionale de curatenie pentru un rezultat optim insa puteti intretine curatenia investind putin timp si atentie in acest sens.

Pe langa toate aceste aspecte, sa nu uitam ca toamna si iarna sunt anotimpuri frumoase, incarcate cu sarbatori si evenimente deosebite. Pentru a ne putea bucura pe deplin de toate frumusetile acestui sezon racoros e important sa mentinem spatiul de lucru in conditii optime de curatenie. Dupa cum stim prea bine, un ambient de lucru ordonat si curat va genera randament crescut si buna dispozitie la locul de munca.

Leave a Reply