Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Pastrati-va casa curata toamna. Sfaturi pentru curatenia de toamna.

Se zvoneste ca, curatenia de toamna e noua curatenie de primavara. Chiar daca cea din urma se bucura de o mai mare popularitate, curatenia de toamna e importanta deoarece acest anotimp presupune un mai mult timp petrecut acasa si de aceea trebuie sa pastram locuinta in conditii optime de curatenie, creand astfel un mediu placut si confortabil. Deasemenea trebuie luat in calcul faptul ca, iarna se apropie si ea cu pasi repezi si de aceea curatenia de toamna e un bun prilej sa va pregatiti casa pentru sosirea anotimpului rece.

Puteti profita de primele zile calduroase de toamna din septembrie pentru a putea incepe curatenia. Scaderea inevitabila a temperaturii va favoriza aparitia mucegaiului si a altor germeni ce se pot adaposti in perimetrul locuintei dumneavoastra. Exista deasemenea posibilitatea de a apela la servicii profesioniste de curatenie in acest sens insa alegerea e in mainile dumneavoastra. Daca considerati ca timpul va permite sa realizati o curatenie de toamna adecvata, nu omiteti sa faceti acest lucru. Curatenia de toamna e extrem de importanta dat fiind faptul ca vorbim de incheierea unui sezon si inceperea unuia complet diferit. Intretinerea curateniei apoi e si ea importanta insa nu va necesita prea mult efort.

Curatati si deschideti geamurile.

Un bun prim pas il reprezinta curatarea geamurilor. Nimic nu e mai deprimant si inestetic decat niste geamuri murdare. E de bun augur sa incepeti noul anotimp cu geamuri curate pentru a va putea bucura de peisajul colorat si linistit al toamnei. Deasemenea e important sa aerisiti casa in mod corespunzator. Acest proces va reimprospata aerul si va ajuta la reglarea temperaturii pentru noul sezon.

Curatati zonele pline de praf.

Asigurati-va ca indepartati praful in totalitate. Acordati atentie zonelor greu accesibile precum partea din spate a mobilierului si colturile camerelor. Pe timpul verii se aduna mult praf si e cel mai bine sa ne lipsim de acesta odata cu venirea toamnei. Curatenia de toamna presupune minutiozitate si atentie la detalii iar praful nu trebuie sa isi aiba locul in locuinta dumneavoastra. Toamna e totodata cunoscuta ca si anotimpul paianjenilor, deci fiti atenti si la panzele de paianjeni si indepratati-le pe cat puteti. Cu siguranta nu va doriti ca si casa dumneavoastra sa arate ca un decor de halloween, sau cine stie..

Nu neglijati covoarele si podeaua.

O curatenie propice presupune o podea curata si covoare impecabile. E recomandat sa va ocupati de acest aspect si sa intampinati noul anotimp cum se cuvine. In luniile de toamna, noroiul si umezeala isi vor face aparitia si vor fi greu de tinut in afara locuintei. O solutie buna in acest caz o reprezinta instalarea unor presuri in plus pentru captarea rezidurilor de pe talpile pantofiilor.

Curatati dulapurile si faceti loc pentru garderoba de toamna.

Igienizati si aerisiti dulapurile si faceti loc pentru hainele de toamna. Cu siguranta nu va doriti sa incepeti noul anotimp cu haine neingrijite ce poarta un miros neplacut. Garderoba de toamna trebuie sa fie la fel de fresh ca si cea de vara, de ce nu, chiar mai fresh. E important ca inainte sa va instalati hainele de toamna in dulap sa va asigurati ca acesta este curat, aerisit si nu ascunde molii sau alti daunatori.

Pregatiti bucataria pentru sezonul rece.

Putem vorbi de o mica schimbare a modului in care gatim pe timp de toamna fata de prepararea bucatelor in sezonul cald. E necesar ca si curatenia de toamna sa includa si bucataria. Asigurati-va ca igienizati in mod corespunzator bucataria si aruncati alimentele stricate facand loc pentru bunatatiile sezonului rece. O curatenie generala a bucatariei va face mai usoara gestionarea acesteia mai tarziu.

Spalati si schimbati asternuturile si perdele.

Caldura zilelelor de vara isi lasa amprentele si pe lenjeria de pat si perdele. Praful si umezeala vor afecta starea de curatenie a acestora, fiind astfel necesare spalarea si curatarea frecventa. Deseori se intampla sa avem un set de lenjerii pentru vara si altele pentru anotimpurile reci. Daca acesta e cazul, nu uitati sa spalati lenjeriile de vara inainte de a le pune la pastrare pentru anul viitor si deasmenea asigurati-va ca asternuturile noi sunt si ele curate. Nu neglijati deasemenea perdele, acestea aduna praf si impuritati si necesita atentie in mod regulat.

Curatati sistemele de incalzire si ventilatie.

Scaderea temperaturii va necesita masuri iar sistemele de incalzire vor fi puse din nou in functiune. Asigurati-va ca acestea functioneaza in conditii optime si indepartati impuritatiile ce pot pune in pericol buna functionare a sistemelor de aerisire. Intoxicatia cu monoxid de carbon reprezinta un motiv serios de ingrijorare in timpul sezonului rece si e bine sa luati toate masurile necesare pentru a preveni un astfel de eveniment neplacut.

Curatenia de toamna e asadar importanta si necesara pentru a ne putea bucura de o atmosfera curata si proaspata in interiorul locuintei. Nu neglijati acest proces si bucurati-va de un inceput de sezon in cele mai bune conditii de curatenie.

Leave a Reply