Warning: Creating default object from empty value in /home3/tgadesi/talkabout.ro/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Sfaturi pentru o ingrijire corespunzatoare a pisicii dumneavoastra.

Pisicile sunt animalele de companie preferate de multi dintre noi iar acestea necesita o atentie deosebita cand vine vorba de ingrijire. Stilul dumneavoastra de viata trebuie sa permita acordarea timpului necesar pentru a asigura conditiile optime pentru animlalele dumneavoastra de companie. Pisicile necesita atentie zilnica si de aceea e esential sa va faceti timp pentru acestea. O pisica ingrijita e o pisica sanatoasa si fericita iar cu siguranta ca va doriti ca pisica dumneavoastra sa aiba parte de tot ce e mai bun si de aceea e important sa ii acordati atentia necesara.

Pisiciile au nevoie de cateva obiecte de baza cum ar fi o litiera si boluri pentru apa si mancare. Pe langa acestea, pisicutele se vor bucura de cateva accesorii care le vor stimula instinctele de vanatoare. Jucariile pentru pisici vor veni ca o aditie buna iar pisicutele se vor bucura de putina miscare si isi vor consuma energia intr-un mod placut. Aceste feline au nevoie de miscare dar si de odihna. Este bine cunoscut faptul ca acestea pot dormi pana la douazeci de ore pe zi dar in timpul in care acestea nu se odihnesc, e important sa le acordam atentia si ingrijirea de care au nevoie.

Totodata, e esential sa le acordam destul spatiu pentru a se desfasura in voie. Pisicutelor le place sa se catere, sa isi foloseasca ghearele si sa se desfasoare in libertate iar de aceea e recomandat sa le oferim un spatiu a lor, dotat cu accesorii de care acestea se pot folosi. Un mic spatiu de “joaca” pentru pisici e binevenit in cazul in care detineti o mica felina. Aceasta se va bucura de miscare si isi va ocupa timpul intr-un mod placut. Bunastarea pisicii dumneavoastra e esentiala. O pisica fericita va fi o pisica sanatoasa si plina de viata.

Igiena e importanta.

Igiena e un factor esential in ingrijirea corespunzatoare a unui animal de companie. Pisiciile au nevoie de boluri curate din care sa manance si sa bea apa. Deasemenea curatarea zilnica a litierei e absolut necesara. Pisiciile trebuie sa isi faca nevoile intr-un loc curat si ferit, altfel acestea vor refuza sa foloseasca litiera si vor avea parte de disconfort. Pisiciile sunt animale pretentioase si de aceea e esential sa acordam destula atentie igienei.

Atentie la dieta.

Dieta joaca un rol esential in cresterea si ingrijirea unei pisici sanatoase. Un regim alimentar echilibrat e foarte important pentru sanatatea si buna dispozitie a pisicii dumneavoastra. Asigurati-va ca pisiciile pe care le ingrijiti au parte de destul hrana si apa si bineinteles, oferiti-le mereu mancare si apa proaspata. Incercati sa evitati hranirea acestora doar cu mancare uscata. Se recomanda alternarea mancarii uscate cu cea umeda. Pisicile sunt animale carnivore iar baza mancarii oferite acestora trebuie sa fie carnea. E important sa acordati atentie dietei felinei dumneavoastra si atentie la hranirea in exces. Obezitatea e o amenintare serioasa si poate crea destule probleme de sanatate.

Periati-va pisica.

Periatul pisicii e un obicei sanatos si necesar. Ghemotoacele de par se pot aduna in tractul digestiv al acesteia si ii pot pune in pericol sanatatea. Desi nu toate pisicile reactioneaza bine la periat, puteti sa va obisnuiti pisica cu acestea practica si sa o transformati intr-o activitate lejera si placuta. Deasemenea veti indeparta parul in exces iar acesta nu se va aduna pe podea si pe hainele dumneavoastra.

Acordati-i teren de desfasurare.

Pisiciile adora sa vaneze si sa se mandreasca cu prada prinsa. De aceea, pisica dumneavoastra va incerca de multe ori sa va atraga atentia prin diferite gesturi. E bine sa intelegeti comportamentul acesteia si sa ii acordati atentie. Pisica se va simti bine si va va arata deseori afectiune in diverse moduri. Aratati-i ca sunteti interesat de ea si nu va sfiiti sa ii acordati atentie dar totodata asigurati-va ca ii lasati destul spatiu de desfasurare. Pisiciile au nevoie de multa libertate si timp pentru activitatile lor.

Vizitati veterinarul in mod regulat.

E recomandat sa pastrati mereu contactul cu veterinarul dumneavoastra. Cautati un veterinar bun de indata ce luati pisica sub grija dumneavoastra. Acesta va va da toate sfaturile necesare pentru o buna crestere si ingrijirea a pisicii. Totodata e bine sa fiti la zi cu starea de sanatate a animalului dumneavoastra de companie. Preventia e cea mai buna arma impotriva oricarui tip de boala. Starea de sanatate a pisicii dumneavoastra trebuie sa reprezinte o prioritate. Deasemenea este recomandata sterilizarea pisicii de la o varsta cat de timpurie. Astfel se vor evita complicatiile si eventualele efecte secundare. Colaborarea cu un veterinar e importanta pentru o buna crestere si ingrijire a pisicii. Asigurati-va ca ati gasit un veterinar dedicat si familiarizat cu aceste animale. Pisiciile, desi independente prin natura lor, necesita multa atentie si ingrijire iar dumneavoastra ca si stapan, aveti responsabilitatea de a le acorda toata atentia necesara. Astfel va veti bucura de un animal de companie fericit si sanatos.

Leave a Reply